Tu faci sa ma simt vie!

Tu faci sa ma simt vie!

Flacari;X

E un univers, ce mi`l creez singura..Face parte din mine....Nu sunt psiholoaga,nu am invatat sa fiu,ma cunosc ..dar nu pe de toata,mai sunt multe sa aflu despre mine,dar,cu timpul le voi afla.Nu sunt un ingeras,nu sunt un dracusor,sunt ceea ce sunt si voi fi.Nimeni si Nimic nu ma poate schimba si totodata nimeni nu`mi poate schimba gandirea.Am multe defecte..stiu...Dar am si multe calitati.Am invatat cand sa pun suflet si cand sa nu pun.Am invatat ca in lumea asta "barfa" e la moda.Am invatat ca nimeni nu te ajuta doar Dumnezeu.Am invatat ca in ziua de azi doar"Frumusetea" conteaza si "Sufletul'e dat la o parte.Am invtat ca in lumea de azi majoritatea baietilor,care sunt o gramada,vor doar sa`si bata joc de fete.Am invatat foarte multe in lumea asta Ipocrita,si`mi pare rau ca traiesc in lumea asta.As vrea sa o pot schimba dar nu sunt Dumnezeu si nici nu as putea .

vineri, 10 decembrie 2010

"Protejati`va"

 Bolile cu transmitere sexuala sau bolile venerice sunt infectii transmise prin contact sexual (normal, oral sau anal) dar care pot fi transmise si pe alte cai. Printre mijloacele de transmitere ale acestor boli, in afara de contactul sexual, mai putem intilni: contactul cu zona infectata, contactul cu obiecte infectate (ace, etc.) sau de la mama la fat, etc.

Aceste boli pot fi clasificate in doua mari categorii:
Bolile cu transmitere sexuala majore, din care fac parte:
- sifilisul
- gonoreea sau blenoragia
- sancrul moale
- granulomul inghinal
- limfogranulomatoza inghinala
Bolile cu transmitere sexuala minore, din care fac parte:
- uretritele negonococice (cele mai frecvente boli din aceasta categorie sunt provocate de chlamydii, mycoplasme,candida albicans, tricomonas vaginalis)
- tricomonaza urogenitala
- candidozele urogenitale
- herpesul genital
- vegetatiile veneriene
- molluscum contagiosum
- scabia
- pediculoza
- unele forme de hepatita virala.

In ultimul deceniu, infectia cu HIV, cea mai periculoasa infectie, alaturi de sifilis, a provocat epidemii fara precedent.
Exprimarile clinice ale bolilor cu transmitere sexuala apar mai ales in regiunea genitala, dar pot fi evidente si in cavitatea bucala, pe tegument sau la nivelul ochilor - conjunctival.
In zona genitala, simptomele se manifesta prin secretii neobisnuite, dureri in zona pelviana, arsuri, prurit, senzatie de iritatie, dureri in timpul actului sexual (dispareunie) sau la urinare (disurie). Prezenta tuturor acestor simptome nu este obligatorie - unele dintre ele disparand de la sine, desi infectia ramane in organism pana la tratare sau cronicizare.
Primul pas in tratarea bolilor cu transmitere sexuala este consultul medical si diagnosticarea corecta. Nu este recomandat tratamenulul empiric sau ca urmare a consultarii altor surse de informare neoficiale de multe ori incorecte. Medicul poate fi unul de familie in prima faza ce va va trimite la un specialist in boli dermato - venerice, care va face analize si va aplica tratamentul corespunzator. Acest tratament trebuie continuat pe toata perioada recomandata, chiar daca simptomele dispar, iar actul sexual poate fi reluat dupa 3 zile de la incetarea tratamentului in conformitate cu recomandarile medicului specialist.
Riscul de infectare cu aceste boli este mai mare in contactul sexual cu mai multi parteneri, atunci cand nu este folosit prezervativul ca mijloc de protectie si cind sunt utilizare droguri injectabile intravenos, cand partenerul se drogheaza sau are la randul lui mai multi parteneri sexuali

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu